23.2.12

TRISTA SETMANA

La setmana ha tornat a ser convulsa. I de quina manera. I això que encara no s’ha acabat. Els darrers esdeveniments de L’Auditori i del Liceu no fan més que constatar la mala salut en la gestió dels nostres primers equipaments culturals. Que per una banda s’hagin utilitzat de manera incorrecta fons públics d’una tarja de crèdit i que per una altra es faci enrere un ERO després d’haver-se anunciat aquesta mesura com l’única viable, demostra que n’hi ha que de manar no en saben. I si no en saben, el que han de fer són les maletes.
Sap greu que de tot plegat els perjudicats siguin d’una banda els espectadors, la confiança dels quals queda minada; d’una altra les pròpies institucions, que estan molt per damunt de les persones que les governen; i finalment l’art al qual serveixen, ja sigui música simfònica o de cambra, òpera o qualsevol manifestació cultural. Alguna cosa haurem fet malament en permetre que els nostres transatlàntics de luxe siguin capitanejats per aprenents de grumet.

9 Comments:

Anonymous Francesc said...

A mi em sembla que això és una xapuça. Aquest país de pandereta no mereix segons quins gestors, als qui paguem tots per cert. Breu però concís. Molt bé, Jaume

8:27 a. m.  
Anonymous Begoña said...

Estic d'acord amb tot el que dius.
Malauradament ens despertem cada día amb una noticia pitxor( si es possible) sobre la gestió dels nostres estimat temples musicals.El Liceu ja no es el que era, aixó es un fet. La gent esta triste i desmotivada i els espectadors decepcionats continuament.
No soc de las que digui alló de " tiempos pasados fueron mejores" peró reconeixo que en aquest cas........

8:56 a. m.  
Blogger josep said...

Felicitats Jaume per l'escrit. És impossible parlar més clar amb poques paraules. Ara només cal que ho entengui qui ho ha d'entendre.

9:15 a. m.  
Anonymous Xavier said...

Tot plegat és vergonyós! Com és possible que el Sr. Marco no hagi presentat la seva dimissió ahir mateix? Qui assumirà el cost de cancel·lar i després tornar a posar en marxa la programació?
A mi ja m'han retornat els diners de l'abonament del Pelleas i la Stemme. Ara què faran? Tornar-me-les a carregar? I si ara no hi puc anar perquè ja he fet altres plans, o he destinat els diners a altres coses? Gestionaran tot l'embolic cas per cas? Quin cost econòmic pot suposar això?
Quin poc rigor, quina poca serietat, quina vergonya en majúscules!

9:36 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Em sembla molt bé que es depurin responsabilitats. Però calria començar pel palau de la Genralitat. i dels hospitals, ningú en parla?

11:43 a. m.  
Anonymous Francesca said...

Moltes gràcies, Jaume, per mantenir-me informada (encara que ho vaig llegint als diaris).
Déu n'hi do tot plegat

1:10 p. m.  
Anonymous Cris said...

Molt bons els teus escrits. Tots. Ja en tinc una bona col·lecció. Quan estigui més tranquil·la ja hi diré la meva...
Petons bohemis!
Cris

2:47 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

L'ocasiones fa il ladro...

3:03 p. m.  
Blogger Teresa G. said...

Une de les pitjors facetes de JF Marco, a part de la seva ineficàcia com a gestor, és el cinisme. Ahir encara sortia a la premsa dient que tot això no li fa cap mal al prestigi internacional del Liceu...pero si tota la xarxa i els mitjans de totes parts en van plens!

12:00 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home