1.2.12

UNA PRECISIÓ LICEISTA

Avui no m'allargaré gaire perquè ja vaig dir el que calia fa unes setmanes. A més, preparo una reflexió més reposada per a la Revista Musical Catalana en un article que substituirà -ai, las!- el que ja havia escrit sobre Una tragèdia florentina i El nan de Zemlinsky. Aquestes són dues de les òperes suprimides aquesta temporada al Liceu, juntament amb Pelléas et Mélisande, l'espectacle infantil El superbarber de Sevilla, els Ballets de Montecarlo i el recital d'una artista de fama indiscutible com Nina Stemme. Trist i vergonyós, sobretot quan, malgrat l'amenaça d'ERO, el col.lectiu de treballadors va enviar un missatge a l'empresa expressant la seva disponibilitat de treballar fins i tot sense cobrar durant un mes. Ni així.
Insisteixo, ara no tinc ganes d'allargar-me. Tan sols lamento, en dies anteriors, no haver consultat la disponibilitat d'entrades per a Zemlinsky i Debussy. Segur que el teatre estava molt més ple que no pas el que presenten les set funcions d'Aida programades el juliol. Aquest hauria pogut haver estat el títol eliminat. És clar que és un reclam per a turistes i despistats que van per primer cop al Liceu. Però atenció, perquè aquest és el nombre disponible d'entrades a hores d'ara (dimecres, 1 de febrer del 2012 minuts abans de les onze de la nit):
- 21 juliol: 777
- 22 juliol: 1187
- 24 juliol: 1195
- 25 juliol: 1481
- 27 juliol: 1265
- 28 juliol: 1340
- 30 juliol: 1625
Segur que Aida és un títol més rendible amb aquests índexs de disponibilitat? Per això privem els espectadors de títols poc o gens vistos a la ciutat? Així paga la Direcció General del Gran Teatre del Liceu els esforços de sectors del públic que amb no pocs sacrificis estalvien l'indicible per mantenir el seu abonament i el seu compromís amb el teatre? Potser sí que ja comença a ser hora que algú no tan sols doni la cara, sinó que es plantegi la dimissió...

10 Comments:

Anonymous Lourdes said...

Jaume,
 
Es increíble la noticia finalmente del cierre, no hay derecho a quitar de un plumazo grandes obras  de la temporada y dejar "Aida", pero los títulos "populares" mandan... ¡claro! pero aquí nadie dimite, y eso es lo que debería hacer el señor gerente si no ha previsto de antes el coste y los posibles recortes para la temporada.
Esperamos con impaciencia mejores tiempos ya se va haciendo demasiado imposible de soportar, todos los pasos avanzados se esfuman en un segundo. No hay derecho.
Besos!
Lourdes

 

11:30 p. m.  
Anonymous M. said...

Gracies Jaume
El nostre punt de vista es molt similar al teu.
Una abraçada
M.

11:49 p. m.  
Anonymous Manel said...

Benvolgut Jaume,Aquets dies no em coincidit i no hem pogut parlar de la crisi del Liceu.Jo, innocent de mi, encara pensava que aquest inoperant gestor faria marxa enrere però sembla que va a pinyó fixa i ningú li ha parat els peus. I d'això precisament te'n vull fer una reflexió. Ha actuat pel seu compte.? La conselleria de Cultura estava informada de tot? Per que , si es així, el Sr Mascarell també hauria de donar explicacions d'aquesta amputació salvatge , que es una ofensa al abonat, al mecenatge, al públic en general i que posa el Liceu a un nivell caspós ,retrògrad i de segona fila i mes tenint en compte que altres teatres de mes a prop treuen pit i reforcen a la seva direcció artística per uns quans anys mes.El Sr Marco hauria de ser acomiadat immediatament però, qui ho hauria de fer? No serà que al Sr Mascarell li importa un rave el que pugui pasar?

11:02 a. m.  
Anonymous Jaume G said...

Absolutament d'acord amb tot el que dius, no es poden fer "retallades selectives" que desequilibran un projecte artístic, pero hem de tenir present que per el Director General tot el que sigui novetat o vol cancelar, desde el primer dia que va arribar al Teatre sabem que el que vol es una Institució casposa i decimononica. No hi ha cap gestió, nomes quedar bé devant de la Administració per mantenir la poltrona, enlloc de buscar nous recursos, noves ideas, lluitar per mantenir el que haviem aconseguit abans de la seva presencia. Solució unica la dimisió del Sr. Marco inmediata per poder salvar el futur.

1:30 p. m.  
Blogger Joaquim said...

Doncs ja va sent hora que fem una recollida de signatures.
Construïm la plataforma legal per fer-ho i utilitzem els blogs per fer-ne difusió.

5:18 p. m.  
Blogger Su said...

Senyors, si us plau estiguim atents a SOSLiceu, en facebook, tuiter.
Hem d'aturar com sigui aquesta bogeria que perjudica a tots aquells que estimen el Liceu.
Cordialment

7:46 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

No puc estar més d'acord amb tot el que dius Jaume.
La incompetència, arbitrarietat i improvització és la manera que té en Joan Francesc Marco per gestionar la institució més important del nostre país. No pot ser que tinguem aquests tipus de personatges davant d'equipaments tan importants. I no pensis que no pot canviar de nou de parer, és possible que es faci enrera però això ja no el pot salvar, ja ha demostrat la seva total incompetència.
Movilitzem-nos!
X

10:22 p. m.  
Blogger earocah said...

Completament d'acord amb tots vosaltres. No es pot acceptar que un personatge com El JFM estigui el capdavant d'aquesta institució tan important per Catalunya, i que a més a més la seva incompetència sigui la causa de desggraciar tantes i tantes vides familiars.

3:38 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

aida es rendible ya que la escenografia es de Mestres de hace 100 años y cuesta ni un duro...aunque no vaya nadie a verla.

4:50 p. m.  
Anonymous Josep R. said...

Felicitats Jaume pel teu comentari.El vas fer quasi igual el diumenge passat a Catalunya Música, no? Soc abonat i estic molt indignat. No sols ha de dimitir el director del Liceu sino l'honorable conseller de cultura de la Generalitat, que fent demagògia barata considera que el Liceu no és prioritari, i que ja ha demostrat que els fets el superen de molt, en aquest cas i en altres, donant una imatge patètica de la cultura a Catalunya. Qué volem "vendre"? cultureta "popular" d'estar per casa? Com volem superar la crisi, a base de un pais de cambrers i paletes, altre cop? Vergonyós i grotesc, senzillament. I sobretot ineficaç.

5:54 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home