20.2.09

PUTES I CORTESANES AL FOYER DEL LICEU


Amb molt bon criteri, les audicions al foyer del Liceu complementen aspectes estètics o musicals de les òperes que es representen a la sala principal del teatre de a Rambla de Barcelona. Enguany, aprofitant les funcions de L’incoronazione di Poppea i de Salomé, s’ha programat una sessió amb la presència de música monteverdiana a la primera part i de fragments d’òpera a la segona, amb la intercessió del cicle de les Cançons de Bilitis de Debussy.

El conjunt va ser satisfactori, especialment en una primera part que va comptar amb un conjunt instrumental compacte, impecablement dirigit per Dani Espasa. Marisa Martins i Josep Miquel Ramón van esgranar la sensualitat dels textos cortesans, magistralment musicats per Monteverdi. La mezzo d’origen argentí va assumir amb convicció les cançons de Debussy amb l’impecable acompanyament del mateix Espasa al piano.

El segon bloc de la sessió va aproximar-nos la visió operística del món de les cortesanes amb personatges com els de Violetta Valéry, Manon Lescaut, Thais, la bella Helena o la Marietta de La ciutat morta, llegides en clau musical per Verdi, Massenet, Offenbach, Puccini i Korngold. Ricrado Estrada va acompanyar les tres sopranos que van assumi les partitures corresponents. Va sorprendre gratament l’homogeneïtat tímbrica i l’estil expressiu de l'Helena de Salomé Haller, abans que Michelle Marie Cook assumís amb propietat les partitures de Puccini i Korngold. Sobre el paper, les dues joies de la corona eren l’ària conclusiva del primer acte de La traviata i el “Dis-moi que je suis belle” de la Thais de Massenet, i val a dir que Eliana Bayón va defensar-les amb coratge i bons resultats, tot i que arriscant-se en excés en uns sobreaguts finals no inclosos a les partitures originals, arriscats i del tot innecessaris si el resultat dóna lloc a canvis de color massa bruscos i poc lluïts.

2 Comments:

Blogger ariadna said...

hola, jaume,
això no és ben bé un comentari... buscava el teu mail, però no el trobo. tinc uns llibrets de l'editorial wagneriana (eren del meu avi) i els voldria donar a algú (institució, persona o el que sigui), tu saps a qui li podrien interessar? si de cas em pots fer un mail i t'explico amb més detall què hi ha...

12:54 p. m.  
Blogger Unknown said...

Bondia Jaume,
només dir que estaria bé citar el nom del grup barroc dirigit pel Dani Espasa: VESPRES D'ARNADÍ. Moltes gràcies. Pere

9:52 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home