20.1.14

UN VIÑAS MÉS...



Després de 51 edicions celebrades, una mirada enrere que observi de la vora el Concurs Intenacional de Cant Francesc Viñas ens pot donar una visió bastant aproximada del que és el món de l’òpera a nivell de cantants: els que han estat i els que són algú i que han passat pel prestigiós concurs barceloní. I els que poden arribar a ser i els que mai no faran res de bo en aquesta vall de llàgrimes.
L’edició d’enguany ha cobert  tots i cadascun dels premis de les categories oficials, i fins i tot el primer gran premi ha estat atorgat ex aequo a dos participants, tenor i soprano de Corea (el país amb més participació), respectivament Junghoo Kim i Seyoung Park. No obstant això, i havent-los sentit no pas en les proves precedents sinó al concert de guanyadors celebrat al Liceu, no entenc massa aquest repartimet a parts iguals. La veu del tenor Kim, de 25 anys, és bonica i fraseja bé, té expressivitat i és un home que creu en el que canta. Però la soprano Seyoung Park, de 31 anys, és comparativament molt superior, tant per la qualitat de l’instrument com per la intenció, emissió i projecció, a banda de la carnalitat verdiana exigida a les peces que va interpretar.
Va agradar, i molt, Ximena Agurto, soprano peruana premiada a la categoria de sarsuela i de timbre líric-lleuger convincent en la seva lectura de l’arriscat “Caro nome” de Rigoletto. El premi de lied i oratori va recaure en l’islandès Oddur Jónsson, baríton d’escassa autoritat baritonal, mentre que l’excel.lència de la soprano georgiana Salome Jicia va fer-la justa mereixedora del premi a la millor intèrpret de Mozart. Un altre premi destacat va ser el cinquè, que va ser atorgat a una interessantíssima soprano moldava, Ana Dimitriu, dotada d’una exquisida sensibilitat que va posar al servei de Puccini i Dvorák, sempre amb acompanyamentde l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida per Gueràssim Voronkov.

2 Comments:

Anonymous Carme said...

Ahir tarda al entrar al Liceu" concert del premiats en el concurs de cant Francesc Viñas" vaig sentir aquest comentari."No entenc el primer premi ex-aequo,s`el mereixia més la soprano".No ets tu sol que opina el mateix.

2:19 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

No és d'extranyar el premi a un tenor, són tan escassos els que arriben a finalistes en aquesta veu, que quan n'hi ha un, que podriem dir bo, en aquest cas en detriment de la fémina. se'l té que premiar. Bé, aquesta és la meva manera de pensar
Mae

7:24 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home