LA GRAN LLIÇÓ DE JOSEP BROS

Llàstima perquè el tenor barceloní, en un moment pletòric de la seva carrera, va demostrar una vegada més la seva generositat. I vafer-ho com a artista i com a persona. Com a persona perquè destinava el seu cachet a l’Escola d’Òpera de Sabadell, una iniciativa que han dut a terme els Amics de l’Òpera de la capital del Vallès Occidental, entitat que va ser de les primeres en adonar-se de l’incommensurable talent de Bros.
D’altra banda, la generositat artística del tenor es va traduir en la tria de fragments molt poc habituals del repertori operístic de l’últim belcanto. Poc habituals possiblement pel risc inherent a cadascun dels fragments. I la veu va lluir, i el fraseig va esdevenir immaculat, i els aguts van sonar nets, estentoris, brillants, magníficament projectats. Des de les primeres

L’Orquestra Simfònica del Vallès va estar dirigida per un de vegades excessiu entusiasta Roberto Rizzi Brignoli, responsable d’un so brillant, potser de vegades poc matisat, al servei de tòpics simfònics que van ocupar espai entre les intervencions de Bros. La sempre inevitable obertura de La forza del destino (Déu meu! és que no n'hi ha d'altra?!?), al costat de les de La Cenerentola, Norma i fragments instrumentals de Carmen van complementar el que va ser un autèntic plebiscit a aquest artista i home immens que respon al nom de Josep Bros.
0 Comments:
Publicar un comentario
<< Home